Bugün Cum'a!..

Mübarek Cumamız bereketli ola!..

“Ey îman edenler! Allah için hakkı ayakta tutun, adaletle şâhitlik eden kimseler olun. Herhangi bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin. Adaletli olun; bu, takvâya daha uygundur. Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.” (Mâide, 8)

***

Bugün Cum’a!..

Müminler olarak bizleri Cum’a gününe kavuşturan, yaptıklarımızın ve yapmamız gerektiği halde yapmadıklarımızın hesabını vereceğimiz, öldükten sonra bizi dirilten ve dönüş kendisine olan Yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun…

 

Salâtü selâm, Tahiyyat-ü ikram ve her türlü ihtiram iki cihan serveri Peygamberimiz Rasul-i Ekrem Hz. Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimize, O’nun Ehl-i Beyt'ine, Ezvâc-ı Tâhirât'ına, Âl ve Ashâbına, Etbâına ve onların nûrlu ve onurlu yollarını yol edinme gayretinde olanlara olsun…

***

Cân bula cânânını

Cum’a o Cum’a ola

Kul bula sultânını

Cum’a o Cum’a ola

*

Hüzn ü keder def ola

Dilde hicâb ref ola

Cümle günâh af ola

Cum’a o Cum’a ola

*

Dildeki Rahmân ola

Dertlere dermân ola

Âzâde fermân ola

Mübarek Cumamız bereketli ola!..

***

“Kâfirlerden bir kısmına, onları sınamak için dünya hayatının zineti olarak verdiğimiz (yararlandırdığımız) ve onunla kendilerini geçindirdiğimiz şeye (mal ve saltanata, dünya hayatının çekiciliğine) sakın (göz dikme) rağbetle bakma. Rabbinin (ahiretteki) rızkı ( sana verdiği nimetler) daha hayırlı ve daha devamlıdır.” (Tâhâ suresi131)

***

Tevvâb! Ey tevbeleri kabul edip, günahları bağışlayan!.. Gafûr! Ey affı ve mağfireti bol olan Allah’ım! Mübarek Cum’a gününü bizlere bereketli kıl, Senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi ve ihya etmeyi nasip eyle, tövbemizi, şükrümüzü, hamdimizi, dualarımızı ve niyazlarımızı kabul eyle… Ümmet-i Muhammed’e rahmetinle muamele eyle! Ümmet-i Muhammedi cehalet, tefrika ve fitne hastalığından, korona ve salgın hastalıklardan muhafaza eyle!

***

“Sizden önceki milletler şu sebeple yok olup gittiler: Aralarından soylu, mevki ve makam sahibi biri hırsızlık yapınca onu bırakıverirler, zayıf ve kimsesiz biri hırsızlık yapınca da onu hemen cezalandırırlardı. Allah’a yemin ederim ki, Muhammed’in kızı Fâtıma da olsa, mutlaka cezalandırırdım.” (Buhârî, Hudûd 11; Müslim, Hudûd 8)

 

Vesselam…

18 Eylül 2020 Cuma / 01 Safer 1442

 

YORUMLAR
Site İçinde Ara

Haftanın Sözü

“Aslan köpeklere baş olursa, köpeklerin her biri kendi karşısındakine aslan kesilir. Eğer aslanlara köpek baş olursa, o aslanların hepsi köpek olur.” (Yusuf Has Hacip)

Namaz Vakitleri
Giresun Hava Durumu
GİRESUN