Bugün Cum'a!::

Mübarek Cum’amız bereketli ve hayırlara vesile olsun!..

“Sizden, üzerine mesuliyet yüklenen bir kimse için Allah hayır murâd ederse, ona “Salih” bir vezîr nasib eder de unuttuğu şeyleri hatırlatır, hatırladığı şeylerde de yardımcı olur.” (Ebû Davûd, Harâc, 4)

***

Bugün Cum’a!..

Elhamdülillah, bizler İslâm fıtratı, ihlâs sözü, Peygamberimiz Muhammed (S.A.V)’in dini, İbrâhim Aleyhisselâm’ın milleti üzere yeni bir Cum’a gününe daha kavuştuk.

***

Müminler olarak bizleri Cum’a gününe kavuşturan, yaptıklarımızın ve yapmamız gerektiği halde yapmadıklarımızın hesabını vereceğimiz, öldükten sonra bizi dirilten ve dönüş kendisine olan Yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun…

 

Salâtü selâm, Tahiyyat-ü ikram ve her türlü ihtiram iki cihan serveri Peygamberimiz Rasul-i Ekrem Hz. Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimize, O’nun Ehl-i Beyt'ine, Ezvâc-ı Tâhirât'ına, Âl ve Ashâbına, Etbâına ve onların nûrlu ve onurlu yollarını yol edinme gayretinde olanlara olsun…

 

Mübarek Cum’amız bereketli ve hayırlara vesile olsun!..

 

 

"Gurura kapılarak insanlara burun kıvırma, ortalıkta çalım satarak yürüme; unutma ki Allah gurura kapılıp kendini beğenen hiç kimseyi sevmez… Yürüyüşünde ölçülü ol, sesini yükseltme; çünkü seslerin en çirkini eşeğin anırmasıdır." (Lokman, 18-19)

 

“İyi olanınız, kendisinden herkesin hayır umduğu ve şerrinden emin olduğu kimsedir. Kötü olanınız ise kendisinden hiç kimsenin hayır ummadığı ve şerrinden emin olmadığı kimsedir.” (Tirmizî, Fiten, 76)

 

Yâ Rabbî! İçimizdeki birtakım sefihlerin (beyinsizlerin) işlediği (günah) sebebiyle bizleri helâk etme!..

 

Allah’ım! Senin yolunda yürüyenlere güç ver… Senin dinin yüce olsun diye çalışanlara güç ver… Senin dininin mensupları izzet kazansın diye çalışanlara güç ver… Dilediğini galip getiren, dilediğini zelil eden Sensin!

 

Bizleri sözünde durmayan, emanete ihanet eden, onurunu yitiren, münafık kullarından uzak eyle, azgınlaşan ve şımaran iradelerden, hak-hukuk tanımayan zulüm ve haksızlıklardan muhafaza eyle Allah’ım.

 

Tevvâb! Ey tevbeleri kabul edip, günahları bağışlayan!.. Gafûr! Ey affı ve mağfireti bol olan Allah’ım! Mübarek Cum’a gününü bizlere bereketli kıl, Senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi ve ihya etmeyi nasip eyle, tövbemizi, şükrümüzü, hamdimizi, dualarımızı ve niyazlarımızı kabul eyle… Ümmet-i Muhammed’e rahmetinle muamele eyle! Ümmet-i Muhammedi cehalet, tefrika ve fitne hastalığından, korona ve salgın hastalıklardan muhafaza eyle!

 

“Ey îman edenler! Allah için hakkı ayakta tutun, adaletle şâhitlik eden kimseler olun. Herhangi bir topluluğa duyduğunuz kin, sizi adaletsiz davranmaya itmesin. Adaletli olun; bu, takvâya daha uygundur. Allah’tan korkun. Şüphesiz Allah yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.” (Mâide, 8)

 

Vesselam…

03 Temmuz 2020 Cuma / 12 Zilkade 1441

YORUMLAR
Site İçinde Ara

Haftanın Sözü

“Aslan köpeklere baş olursa, köpeklerin her biri kendi karşısındakine aslan kesilir. Eğer aslanlara köpek baş olursa, o aslanların hepsi köpek olur.” (Yusuf Has Hacip)

Namaz Vakitleri
Giresun Hava Durumu
GİRESUN