Bugün Cum'a!..

Mübarek Cum’amız bereketli ve hayırlara vesile olsun!..

“Ben size öğüt vermek istesem de, eğer Allah sizi azdırmak istemişse, öğüdüm size fayda vermez. O, sizin Rabbinizdir ve O’na döndürüleceksiniz.” (Hud, 34)

***

Bugün Cum’a!..

Elhamdülillah, bizler İslâm fıtratı, ihlâs sözü, Peygamberimiz Muhammed (S.A.V)’in dini, İbrâhim Aleyhisselâm’ın milleti üzere yeni bir Cum’a gününe daha kavuştuk.

***

Müminler olarak bizleri Cum’a gününe kavuşturan, yaptıklarımızın ve yapmamız gerektiği halde yapmadıklarımızın hesabını vereceğimiz, öldükten sonra bizi dirilten ve dönüş kendisine olan Yüce Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun…

 

Salâtü selâm, Tahiyyat-ü ikram ve her türlü ihtiram iki cihan serveri Peygamberimiz Rasul-i Ekrem Hz. Muhammed Mustafa Sallallahu Aleyhi ve Sellem Efendimize, O’nun Ehl-i Beyt'ine, Ezvâc-ı Tâhirât'ına, Âl ve Ashâbına, Etbâına ve onların nûrlu ve onurlu yollarını yol edinme gayretinde olanlara olsun…

 

Mübarek Cum’amız bereketli ve hayırlara vesile olsun!..

 

 

***

“Öyle bir zaman gelecek ki doğru söyleyenler yalanlanacak, yalancılar ise doğrulanacak. Güvenilir kimseler hain sayılacak, hâinlere güvenilecek. İnsanlardan şâhidlik etmeleri istenmediği halde şâhidlik edecekler, yemin etmeleri istenmediği halde yemin edecekler.” (Taberâni, XXIII, 314)

***

Yâ Rabbî! Bizi, yapmadıklarını söyleyen gafillerden eyleme... Senden korkmayanı ve bize acımayanı başımıza musallat etme!..

 

Yâ Rabbî! Bizi, dünyanın geçici makam, mevki ve saltanatı için âhiretini unutanlardan eyleme!..

***

Ey çaresizlere çare, ümitsizlere ümit olan Allah’m! Mübarek Cum’a gününü bizlere bereketli kıl, Senin rızan için sevgi ve muhabbet içinde geçirmeyi ve ihya etmeyi nasip eyle, tövbemizi, şükrümüzü, hamdimizi, dualarımızı ve niyazlarımızı kabul eyle… Ümmet-i Muhammed’e rahmetinle muamele eyle! Ümmet-i Muhammedi cehalet, tefrika ve fitne hastalığından, korona ve salgın hastalıklardan muhafaza eyle!

***

“Nefsinin arzusunu ilâh edinen, Allah’ın; (hâlini) bildiği için saptırdığı ve kulağını ve kalbini mühürlediği, gözüne de perde çektiği kimseyi gördün mü? Şimdi onu Allah’tan başka kim doğru yola eriştirebilir? Hâlâ düşünüp ibret almayacak mısınız?” (Casiye, 23)

 

Vesselam…

17 Temmuz 2020 Cuma / 26 Zilkade 1441

 

YORUMLAR
Site İçinde Ara

Haftanın Sözü

“Aslan köpeklere baş olursa, köpeklerin her biri kendi karşısındakine aslan kesilir. Eğer aslanlara köpek baş olursa, o aslanların hepsi köpek olur.” (Yusuf Has Hacip)

Namaz Vakitleri
Giresun Hava Durumu
GİRESUN